Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Κείμενο στήριξης από μέλη της Κ.Ε. της Χριστιανικής Δημοκρατίας στην υποψηφιότητα του Μανόλη Τασόγλου

Ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Χριστιανικής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη, θεωρούμε εύδηλη έως αυτοδίκαιη την στήριξή μας στην όμορφη προσπάθεια του αδελφού, συναγωνιστή και
επίσης μέλους της Κ.Ε. της ΧΔ Μανόλη Τασόγλου, ο οποίος έλαβε την απόφαση να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης.
Η Χριστιανική Δημοκρατία έχει ιστορικό συνεργασίας με κόμματα του λεγόμενου αριστερού και προοδευτικού χώρου, έμπρακτα διατηρώντας πάντα την ανεξαρτησία και την «όπου δει» διαφορετική γνώμη της. Πρωτοκαθεδρία σε αυτές τις συνεργασίες έχει πιθανότατα η «συμμαχία αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων» του 1977. Αυτό συνέβαινε, διότι, αν και υπάρχει διαφωνία στο «επειδή», υπάρχει και εκτεταμένη συμφωνία στο «δια ταύτα».
Ο Μανόλης Τασόγλου ανήκε την ίδια εκείνη εποχή σε αυτά τα «βαθιά δημοκρατικά παιδιά του χριστιανικού κινήματος στα πανεπιστήμια» σύμφωνα με κάποιο λόγο του Κωστή Μοσκώφ . Έως σήμερα παραμένει «εδραίος και αμετακίνητος» στον οδοδείκτη του χριστιανικού κοινωνικού προτύπου που, σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας, είναι το μοναστικό κοινόβιο της κοινοκτημοσύνης και ευρύτατης δημοκρατικότητας και ισότητας. Επειδή λοιπόν

· Δεν είμαστε μονοφυσίτες ή δονατιστές .
· Επειδή η πολιτική είναι μια λειτουργία που δυνάμει αγιάζεται από ειλικρινά πιστούς ανθρώπους.
· Επειδή περίσσεψε η υποκρισία των «αλωπέκων» της μασονικής δεξιάς.
· Επειδή η χώρα μας χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση και λύση στο πρόβλημα της υπαγόρευσης πολιτικής και της ιδιότυπης κατοχής της και του κοινωνικού κανιβαλισμού των πολιτικών που επιβάλλει η Τρόικα.

Για όλους αυτούς τους λόγους και κυρίως τον τελευταίο, στηρίζουμε την αντιμνημονιακή υποψηφιότητα του Μανόλη Τασόγλου για την Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Ευχόμαστε να εκλεγεί και αφού εκλεγεί να διατηρήσει την ευθυκρισία, εντιμότητα και αφιλαρχία που τον χαρακτηρίζει, ώστε να συμβάλει στην απόσειση της θηλιάς της Τρόικα στον λαιμό των πλέον αδύνατων συμπολιτών μας, προς δόξαν Θεού και προς μέγιστη ανακούφιση των χειμαζόμενων εικόνων Του.

Τα μέλη της Κ.Ε. της Χ.Δ.: Παναγιώτης Ανανιάδης, Γιώργος Παναγιωτίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου